2023-12-22
Radyo frekansı kimliği nedir?
Radio Frequency identification (RFID) is a wireless communication technology that can identify a specific target through radio signals and read and write related data without establishing mechanical or optical contact between the identification system and the specific targetŞu anda, RFID teknolojisi kütüphanelerde, lojistik depolamalarında, varlık yönetiminde, personel yönetiminde, perakende ve diğer alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
İkincisi, radyo frekans tanımlama sisteminin bileşimi ve çalışma prensibi
1, radyo frekans tanımlama sisteminin bileşimi
Radyo frekans tanımlama sistemi esas olarak üç parçadan oluşur: etiket, okuyucu, anten.
1) Etiket: elektronik etiket veya radyo frekansı etiketi, çip ve yerleşik antenden oluşan transponder.Kimlik tespit edilecek maddelerin tanımlama bilgileri olarak kullanılan ve radyo frekans tanımlama sisteminin veri taşıyıcısı olanDahili anten, radyo frekanslı antenle iletişim için kullanılır.
2) Okuyucu: Elektronik etiket bilgilerini okuyan veya okuyan/yazan cihaz, ana görevi, okuma sinyalini etikete iletmek için radyo frekans modülünü kontrol etmektir.Etiketten yanıt alEtiketin nesne tanımlama bilgilerini çözer ve etiket üzerindeki diğer ilgili bilgilerle birlikte nesne tanımlama bilgilerini işleme geçirmek için barındırıcıya gönderir.
3) Anten: Etiket ve okuyucu arasında verileri iletmek için gönderme ve alım cihazı.
2, Radyo frekans tanımlama sisteminin çalışma prensibi
Elektronik etiket, antenin manyetik alanına girdiğinde, okuyucu tarafından gönderilen özel RF sinyali alırsa,Çipte depolanan ürün bilgilerini indüklenen akımla elde edilen enerji sayesinde gönderebilir (pasif etiket), veya aktif olarak belirli bir frekans sinyalini gönderir (aktif etiket), okuyucu bilgiyi okur ve çözer ve veri işleme için merkezi bilgi sistemine gönderir.
Ek olarak, RF sinyalinin okuyucu ile etiket arasındaki bağlantı moduna göre,Aralarındaki iletişim, endüktansa çiftleşmesi ve elektromanyetik geri dağıtım çiftleşmesi olarak bölünebilir..
1) İndüktif çiftleme: Elektromanyetik indüksiyon yasasına göre, çiftleme uzay yüksek frekanslı alternatif manyetik alan aracılığıyla elde edilir.İndüktif çiftleme yöntemi genellikle orta ve düşük frekanslarda çalışan kısa menzilli RFID sistemleri için uygundur.
2) Elektromanyetik geri dağıtım bağlantısı: elektromanyetik dalgaların uzay yayılma yasasına göre, yayılan elektromanyetik dalgalar hedefe dokunduktan sonra yansıtılır.Böylece ilgili hedef bilgileri geri taşıyorElektromanyetik geri dağıtım çiftleme yöntemi, genellikle yüksek frekanslı ve mikrodalga işleyişi olan uzaktan RFID sistemleri için uygundur.
Popüler anlayışa göre, endüktif çiftleme esas olarak düşük frekanslı (LF) ve orta frekanslı (HF) bantlarda kullanılır.Çünkü düşük frekanslı RFID sisteminin dalga boyu daha uzundur ve enerjisi nispeten zayıf, bilgiyi okumak için esas olarak yakınlık indüksiyonuna dayanır. Elektromanyetik geri dağıtım koplaması esas olarak yüksek frekanslı (HF) ve ultra yüksek frekanslı (UHF) bantlarda kullanılır,Çünkü yüksek frekans dalga uzunluğu daha kısa ve enerji daha yüksektir.Bu nedenle, okuyucu anten etikete elektromanyetik dalgalar yayıyor ve elektromanyetik dalgaların bir kısmı etiketle modüle ediliyor ve okuyucu antenine yansıtılıyor.ve daha sonra deskodlandı ve alınması ve işlenmesi için merkezi bilgi sistemine gönderildi.
Herhangi bir zamanda bizimle iletişime geçin